Omgeving

 

Naast het park is een subtropisch zwembad met sauna, hiervan kunt u gebruik maken (tegen betaling). Aan de Belkmerweg vindt u twee fietsenverhuurbedrijven, een Spar en twee cafetaria’s. Als u bij Dansen bij Fransen naar rechts gaat, zult u een pizzeria vinden.
Linksaf bij Dansen bij Fransen ziet u aan het einde van de weg aan de linkerkant restaurant De Goudvis.
Achter het restaurant is een grote speeltuin met dezelfde naam. Hier kun je tegen betaling (alleen kinderen betalen) de hele dag spelen. Als je een stempel hebt kun je de hele dag in en uit lopen. Dus als het te warm is en je even naar zee wilt of als de kleinste toch even een dutje moet doen dan kun je later terug komen.
 
fotoRondom Sint-Maartensvlotbrug zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden. Ontdek zo de brede duinstrook en het eeuwenoude polderlandschap met slingerdijkjes.
 
Op het strand van Sint-Maartenzee staan strandtenten waar je tijdens het seizoen terecht kunt voor een natje en een droogje.
 
Petten is ongeveer 5 kilometer vanaf Sint-Maartensvlotbrug, in Petten hebben ze behalve de VVV, een Spar, een warme bakker, een restaurant en wat leuke winkeltjes. In Petten kun je gemakkelijk op de Hondsbossche Zeewering komen en vanaf daar gemakkelijk op het strand.
 
Callantsoog is ongeveer 10 kilometer vanaf het park.In dit dorp hebben ze vele winkeltjes enfoto ook een AH die 7 dagen in de week tot 22.00 uur geopend is.Dus als je eens laat van het strand afkomt, kun je gerust nog even boodschappen doen.
 
In het oude stadje Schagen zijn veel winkels, terrassen, eetgelegenheden en uitgangsmogelijkheden. In het seizoen is er op de donderdag de Westfriese markt. Hier ziet u de klederdrachten en de rijtuigen uit de oude tijden. Deze mag u zeker niet missen.
 
Natuurreservaat ‘Het Zwanenwater’, ruim 600 hectare vochtige duinvallei en rondom twee meren.Excursies zijn mogelijk.
 
fotoAlkmaar heeft naast 400 monumenten ook een bruisend winkelhart. Van half april tot half september is er op de vrijdagmorgen de beroemde kaasmarkt.
 
In Den Helder is Fort Kijkduin. Dit fort dateert uit 1811 en is in opdracht van Napoleon gebouwd. De ondergrondse gewelven en gangen maken van Fort Kijkduin: het spannendste fort van Nederland.
De attractie van het aquarium is de aquariumtunnel. Fort Kijkduin is zeker het bekijken waard!